gyógyulás

2019.11.27. 19:32

Hazatérhetett a kórházból a 95 éves Jimmy Carter

Jimmy Carter volt amerikai elnök szerdán hazatérhetett a kórházból, miután – az orvosi jelentés szerint – sikeres műtétet hajtottak végre rajta két héttel ezelőtt.

A 95 esztendős volt elnököt november 11-én szállították kórházba a georgiai Atlantában. A házában ugyanis elesett és az agyában hematómák alakultak ki, ezért azonnal megoperálták. Carter szerdán visszatért a szintén georgiai Plains városkában lévő otthonába.

Az Egyesült Államok 39. elnöke – aki 1977 és 1981 között irányította az országot – az elmúlt években számos komoly egészségügyi problémával küszködött. 2015-ben bőrrák áttétjeként kialakult rosszindulatú agydaganatot állapítottak meg nála, de a legújabb immunterápiás gyógyszernek köszönhetően sikerült rendbe jönnie. Az idén kétszer is elesett, mindkét alkalommal kórházi kezelésre szorult. A november műtét előtt októberben szorult kórházi ápolásra, miután elesett és töréseket, illetve zúzódásokat szenvedett.

A politikus valamennyi egészségügyi problémája ellenére is aktív: rendszeresen Biblia-órákat tart a plainsi baptista templomban és részt vesz az atlantai székhelyű Carter Központ munkájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!