Ország-világ

2021.07.28. 11:36

Hollik: Cseh Katalinék fizessék vissza a jogosulatlanul elnyert uniós forrásokat! (videó)

A Fidesz továbbra is nyomatékosan azt kéri, hogy a Momentum európai parlamenti (EP-) képviselőjének, Cseh Katalinnak a családi cégei fizessék vissza a jogosulatlanul elnyert uniós forrásokat – mondta a kormánypárt kommunikációs igazgatója szerdán, az MTI-hez eljuttatott videóüzenetben.

Hollik István, a KDNP képviselõje felszólal a koronavírus-világjárvány elleni védekezésrõl szóló törvény vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. február 22-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Hollik István úgy fogalmazott,

„ma kiderült, Cseh Katalin EP-képviselő céges ügye nemcsak a baloldali kétszínűség iskolapéldája, hanem korrupciós botrány is”.

„Kétszínű, mert miközben a pártja, a Momentum ezerrel kampányolt az olimpia ellen, Cseh Katalinék cége éppen az olimpiára hivatkozva nyert el uniós forrásokat, most pedig egy durva korrupció is körvonalazódik”

– mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Kiemelte, úgy tűnik, hogy már létezett és a Cseh család cégcsoportjának tulajdonában is volt az a technológia, aminek a kifejlesztésére Cseh Katalinék cége uniós pénzt nyert.

„Azaz olyan technológia kifejlesztésére használtak fel uniós forrásokat, ami nekik már rég megvolt, magyarul érdemi munka nélkül egyszerűen lenyúlták az uniós forrásokat”

– jelentette ki Hollik István.

„Hát mi ez, ha nem egyértelmű és súlyos visszaélés?”

– kérdezte a kormánypárti politikus.

Borítóképünkön Hollik István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!