Vízió kellene

2018.08.13. 08:40

Hollik István: nem bízható olyan pártra az ország, amelyiknél nincs rend

Magyarországot nem lehet olyan pártokra bízni, amelyek a saját választóikat is becsapják és párton belül sem tudnak rendet tartani – mondta a Fidesz-KDNP frakció szóvivője. Hollik István egy tévés műsorban beszélt a jövő évi európai parlamenti választásról is, kiemelte: Magyarországnak az az érdeke, hogy Európa magára találjon és visszaszerezze az európai polgárok bizalmát.

Jézus második eljöveteléről vizionál a vlogger Vona Gábor. A Jobbik korábbi elnöke úgy látja, itthon nincs valódi igény a demokráciára, ezért érzékenyíteni kell az embereket – vezette fel a témát az Echo TV Echo mérleg című műsorának műsorvezetője.

Vona Gábor vloggerkedésére Hollik István úgy reagált: Vona Gábor e tekintetben is furcsa és vargabetűkkel teli utat járt be. Az általa alapított Jobbik a kezdetek kezdetén még kereszteket állított Budapest főbb terein, hogy így is erősítse Magyarország keresztény múltját. Innen eljutott odáig, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménysége. A kettő nem egyeztethető össze, Vona Gábor kereszténységgel kapcsolatos kijelentései hiteltelenek – magyarázta a politikus.

Hozzátette: talán az a legnagyobb baj az ellenzéki pártokkal, hogy ők leginkább egymással vagy politikusaik párttársaikkal, az egymás közti acsarkodással foglalkoznak, és ezért az ellenzéki pártok egyike sem rendelkezik olyan Magyarország jövőjével kapcsolatos vízióval, amely vitaalap lehetne. Nem lehet rábízni Magyarországot olyan pártokra, amelyek a saját választóikat is becsapják és párton belül sem tudnak rendet tartani – jelentette ki a Fidesz-KDNP frakció szóvivője.

A 2019-es Európai Parlamenti választással kapcsolatosan elmondta:

Nekünk gazdasági érdekünk, hogy Európa újra irányba álljon, újra sikeres legyen. Mert mi csak egy sikeres Európában tudunk hosszú távon sikeresek maradni. Ezt a növekedési ütemet csak úgy fogja tudni fenntartani Közép-Kelet Európa, ha Európa ismét magára talál.

Hollik István hangsúlyozta: a jövő évi európai parlamenti választás legfontosabb kérdése a migráció kezelése. A politikus szerint egy hatékony európai együttműködés a tagországokat is megerősíti.

A teljes beszélgetést itt tudja megtekinteni:

Borítóképünk kivágás a fenti videóból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!