repülés

2018.03.14. 15:23

Húsz százalékos kapacitásbővítést hajt végre a budapesti járatoknál a Finnair

Éves szinten húsz százalékkal növeli a kapacitást a Finnair a budapesti járatain azzal, hogy a nyári menetrendi időszakban harmadik napi járatot is indít Helsinki-Vantaa és Budapest között.

Mikko Turtiainen, a Finnair globális kereskedelmi alelnöke azt mondta, a magyar fővárosból Helsinki mellett a távol-keleti célállomások a legnépszerűbbek, Helsinki után Pekingbe, Sanghajba, Tokióba és Nagojába repülnek a legtöbben Budapestről. A bővítés eredményeként a kínált kapacitás meghaladja majd az évi 200 ezer széket.

Az alelnök hangsúlyozta, hogy a hosszútávú járatokon az áruszállításnak is nagyon fontos szerepe van, a bevételek 12-15 százaléka az úgynevezett belly cargóból, a csomagtérben szállított áruból származik.

Mikko Turtiainen tájékoztatása szerint a helsinki légitársaság története egyik legnagyobb bővülésén megy keresztül: 2017-ben az előző évihez képest megháromszorozódott az üzemi eredmény és 211 millió eurót tett ki, az árbevétel 11 százalékkal 2,5 milliárd euróra, az utasforgalom 9,6 százalékkal 11,9 millióra nőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!