bűnügy

2020.05.15. 07:07

Húszmilliárd forint értékű hamis pénzt foglaltak le kínai rendőrök

Közös akció keretében leplezték le a pénzhamisítással foglalkozó bűnszervezetet.

Csaknem húszmilliárd forint értékű hamis pénzt foglaltak le kínai rendőrök, miután felderítettek egy pénzhamisítással foglalkozó hálózatot – jelentette a kínai közbiztonsági minisztériumra hivatkozva a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

A rendőrök 422 millió jüan (19,46 milliárd forint) névértékű hamis bankjegyet foglaltak le, ami a legnagyobb összértékű, egy ügyhöz kapcsolódó hamis pénz a Kínai Népköztársaság 1949-es megalapítása óta – írja a Hszinhua.

A minisztérium szerint a hamisított bankjegyeket mind sikerült lefoglalni mielőtt kiszivároghattak volna a közforgalomba.

Az északkelet-kínai Hejlungcsiang, valamint a dél-kínai Kuangtung tartomány rendőrei közös akció keretében leplezték le a pénzhamisítással foglalkozó bűnszervezetet, és 16 gyanúsítottat vettek őrizetbe. A bankjegyeken kívül hamis pénz előállítására használt berendezéseket, és alapanyagokat is lefoglaltak.

A kuangtungi rendőrség még 2019 végén figyelt fel a pénzhamisítási tevékenységre utaló jelekre, a gyanúsítottakat pedig három hónapnyi nyomozás után kerítették kézre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!