gyanús volt

2020.02.18. 13:17

Hűtőkocsiból kerültek elő migránsok a bolgár-román határon

A menetlevél szerint az üres hűtőkocsi Olaszországba tartott, de az átvizsgáláskor 15 férfi került elő egy rejtekhelyről.

Egy hűtőkocsiban kialakított rejtekhelyről került elő 15 ázsiai határsértő a román-bolgár határon – közölte kedden a román határrendészet.

A bolgár rendszámú hűtőkocsival egy görög állampolgárságú gépkocsivezető és görög állampolgárságú segítője hétfőn jelentkezett határátlépésre Vidin-Calafat közúti határátkelőnél. A menetlevél szerint az üres hűtőkocsi Olaszországba tartott. A gyanús járművet a bolgár és román határrendészek közösen vizsgálták át, így fedezték fel azt a rejtekhelyet, ahol a 15 férfi rejtőzködött.

A 18 és 40 év közötti határsértők szíriai, afgán és iraki állampolgároknak mondták magukat, és azt állították: még előző nap, Görögországban bújtatta el őket egy számukra ismeretlen embercsempész, akinek fejenként hatezer eurót fizettek azért, hogy Olaszországba juttassa őket. A sofőr és segítője azt mondták, hogy nem tudtak a migránsokról.

A határsértők és a két görög gépkocsivezető ellen a bolgár hatóságok indítottak büntetőeljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!