Kiszivárgott levél

2020.03.27. 20:41

Ideológiai alapon támadná a koronavírussal küzdő tagállamokat Tusk

A Néppárt elnöke rendkívüli értekezletre hívta a pártcsalád elnökségét.

Donald Tusk az Európai Néppárt elnöke rendkívüli videokonferenciára hívta a párt elnökségét írja a V4NA.

Egy a nevének elhallgatását kérő EPP-s vezető a hírügynökség rendelkezésére bocsátotta a levelet, melyben Tusk a főbb tárgyalandó kérdéseket vázolja.

A pártelnök kezdeményezte, egyeztessenek arról is, hogy az unió miként tud keményebben fellépni az EU koronavírus-járvány kapcsán tanúsított tétlenkedését és késlekedését kritizáló megnyilvánulásokkal szemben.

És így bár levelében elismeri, hogy az unió tétlenül nézte az eseményeket, míg Kína és Oroszország a tagállamok segítségére sietett. Tusk ebben annak a veszélyét látja, hogy míg az EU nem tett semmit, addig Kína és Oroszország egy későbbi politikai haszonszerzésre használják fel.

Tusk ugyancsak javaslatot tett arra, hogy a Néppárt elnöksége foglalkozzon az egyes tagállamok járványkezelés kapcsán meghozott rendkívüli jogi intézkedéseinek értékelésével.

A V4NA hírügynökség úgy tudja, több elnökségi tag is értetlenül állt Tusk javaslata előtt, és többségük szerint a válsághelyzetben politikai hiba részéről, hogy a Néppárt ideológiai kérdésekkel és a kormányok kritizálásával foglalkozzon a jelenlegi válsághelyzetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!