Közeleg a határidő

2017.08.24. 17:36

Így kaphatja vissza a mobil-előfizetését, ha lemaradt az adategyeztetésről

A Telenor augusztus 31-ig, a Vodafone és a Magyar Telekom pedig szeptember 30-ig biztosít lehetőséget arra, hogy a június 30-i határidőre nem azonosított mobiltelefonos feltöltőkártyák előfizetői utólagos azonosítással, új szerződéssel a telefonszámaikat és az azokhoz tartozó egyenleget visszakapják.

A Telenor honlapján és az üzleteikben jövő csütörtökig lehet igényelni az egyenleg visszaállítását a feltöltőkártyákhoz, ezt követően az üzletekben 2018. február 28-ig még díjmentesen visszaállítható a korábbi hívószám, de a hozzá tartozó egyenleg már nem. Az egyenleget csak a hívószámmal állítják vissza, hívószám nélkül a megmaradt összeg visszafizetésére nincs lehetőség. A közlemény szerint a Telenor ügyfelei több mint egymillió SIM-kártyát azonosítottak a törvényben előírt határidőig, ezt követően kevesen jelentkeztek a szolgáltatás újraindításáért.

Az MTI kérdésére a Vodafone csütörtökön jelezte, hogy ügyfeleik szeptember 30-ig telefonszámuk és egyenlegük megtartásával díjmentesen köthetnek új szerződést, ha a július 1-jén lekapcsolt feltöltőkártyájukat újra használni szeretnék. Az új szerződést az ingyenes ügyfélszolgálati vonalon és az ügyfélszolgálatokon lehet kezdeményezni. Hozzátették, hogy az egyenlegre feltöltött összeget a hívószám visszaállítása nélkül is visszafizetik azoknak, akik ezt szeptember 30-ig kérik.

A Magyar Telekom tájékoztatása szerint a lekapcsolt SIM-kártyák adategyeztetésére és újraaktiválására szeptember 30-ig biztosítanak lehetőséget. Ezt követően a kártyákat végleg letiltják, de a hozzájuk tartozó egyenlegen maradt összeget az ügyfelek még egy évig díjmentesen visszaigényelhetik.

Az elektronikus hírközlésről szóló törvény januári változásai miatt a mobilszolgáltatóknak június 30-ig azonosítaniuk kellett a 2017. január 1. előtt szerződött feltöltőkártyás előfizetőiket. Az ezt követően kötött szerződéseknél szintén kötelesek az új előfizetők megfelelő adatait előzetesen ellenőrizni és rögzíteni. Egy egyéni előfizetőnek legfeljebb tíz, egy üzleti előfizetőnek legfeljebb ötven előre fizetett feltöltőkártyás előfizetése lehet. Az adategyeztetést évente meg kell ismételni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!