Ereszd el a hajamat!

2017.07.30. 15:50

Illegális technopartit tartottak Csehországban több mint 5000 résztvevővel

A technopartit engedély nélkül tartották szombaton a Prágától 40 kilométerre keletre fekvő Nymburk városa mellett egy réten, ötezer fiatal részvételével.

 

A hatóságok felszólították a résztvevőket a távozásra, de a legtöbben be voltak rúgva és drogozva, így még akkor sem indulhattak volna útnak autóval, ha akartak volna.

Mire a rendőrség lezárta az odavezető utakat, már 600 gépkocsi parkolt le az Osecek falucska melletti réten, ráadásul az útlezárást sokan úgy játszották ki, hogy a környező erdőkön keresztül, gyalogosan közelítették meg a helyszínt. A hatóságok többször is felszólították az illegális rendezvény résztvevőit a távozásra és a hangszórókból bömbölő zene lehalkítására, de kényszerítő eszközt nem alkalmaztak.

Egy engedély nélküli nyugat-csehországi technoparti elleni kemény hatósági fellépés 2005-ben heves politikai vitát váltott ki Csehországban. Akkor a rendőrök könnygázt és vízágyút vetettek be az engedély nélkül táncoló, iszogató és füvező fiatalok ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!