eskü

2018.04.04. 18:55

Ismét hűséget fogadtak vezetőjüknek az Iszlám Állam hívei

Abu Bakr al-Bagdadi a szíriai-iraki határ közelében rejtőzhet.

Az Iszlám Állam hívei demonstratívan megújították hűségesküjüket Abu Bakr al-Bagdadinak, a terrorszervezet vezetőjének a közösségi hálókon megjelent szerdai közleményükben.

„A hitetlenek megfélemlítésére és felbőszítésére megújítjuk hűségeskünket a hívők parancsnoka és a muszlimok kalifája, a mudzsahed sejk Abu Bakr al-Bagdadi al-Husszaini al-Kurasi felé, Isten óvja őt”

- olvasható a dzsihadisták közleményében.

Hisám al-Hasími, az iraki kormány tanácsadója szerint ez az első nyilvános hűségeskü, mióta tavaly a szélsőségesek iraki és szíriai „kalifátusa” összeomlott.

Az Iszlám Állam katonai veresége ellenére továbbra is hajt végre merényleteket, gyilkosságokat és rajtaütéseket mindkét országban, illetve a káoszba süllyedt Líbiában is.

Bagdadi hollétéről, illetve arról, hogy életben van-e egyáltalán, ellentmondásos információk vannak. Hasími a Reuters brit hírügynökségnek ugyanakkor azt mondta, úgy hiszi, hogy a terroristák vezére a szíriai-iraki határtérség kiterjedt sivatagos területén rejtőzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!