Ország-világ

2021.02.04. 17:35

Ismét kamuhírrel rukkolt elő a baloldal

Szél Bernadett szerint nem volt biztosított a nyilvánosság tájékoztatása az igazságügyi bizottság ülésén.

Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő a közvéleményt megtévesztve kérte számon az országgyűlés igazságügyi bizottságán a sajtónyilvánosság hiányát, fogalmazott Vejkey Imre (KDNP) országgyűlési képviselő, az Igazságügyi bizottság elnöke közleményében – írja a Magyar Nemzet.

A politikus kifejtette, hogy Szél Bernadett állításával ellentétben a teljes ülésről többkamerás felvétel készült.

Vejkey leszögezi, hogy a koronavírus-járvány miatt már több mint háromnegyed éve ezzel a módszerrel történik a sajtónyilvánosság biztosítása, amelyről Szél Bernadett képviselő asszonynak is tudomása van.

A február 3-án tartott igazságügyi bizottsági ülésen nem engedték Szél Bernadettnek, hogy Facebookon keresztül közvetítse az eseményeket. A független képviselő a digitális parlament megvalósítása érdekében kívánt benyújtani alkotmánymódosítási javaslatot. A képviselő Kövér Lászlóhoz fordul, mivel szerinte jogfosztás történt, amiért nem engedélyezték, hogy képviselőként a saját eszközével tájékoztassa a nyilvánosságot a munkájáról.

Az álhírek kapcsán érdemes kiemelni: Szél Bernadett a napokban több baloldali képviselőtársával együtt népszerűsítette a Hírklikk.hu nevű, az MSZP-hez kötődő botrányportált.

Ez az online újság közölte le többek között először Korózs Lajos (MSZP) mentős kamuvideóját, valamint azzal riogatta olvasóit, hogy a Paks II-höz hasonló tervezésű atomerőművekkel problémák vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!