már ötödször

2018.05.02. 16:44

Ismét magyar rendőrök segítik a határvédelmet Szerbiában és Macedóniában

Tizenöt rendőr Szerbiába, harminc Macedóniába utazik.

Ötödször vesznek részt magyar rendőrök határrendészeti műveletekben Szerbiában és Macedóniában; a szerb-bolgár, valamint a macedón-görög határ megerősítésére kiutazó kontingensek tagjait Kovács István vezérőrnagy, az országos rendőrfőkapitány gazdasági helyettese búcsúztatta Budapesten szerdán – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.

Tizenöt rendőr Szerbiába, harminc Macedóniába utazik. A rendőrök járőrszolgálatot látnak majd el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, továbbá közreműködnek az embercsempészek és az illegális bevándorlók előállításában. A magyar kontingensek szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal egyaránt támogatják majd a határszakaszok védelmét.

A Szerbia és Macedónia területén eljáró magyar rendőrök saját felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a szerb és a macedón fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!