Illegális bevándorlás

2019.10.30. 15:31

Izrael tapasztalata szerint a falak működnek

„Nem tudják lenyelni a progresszívek, hogy ez a két politikus nem őket akarja boldoggá tenni” – nyilatkozta Orbán Viktor magyar és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökről az utóbbi Magyarországon tartózkodó fia, Jair Netanjahu.

Az izraeli konzervatív kommentátor a Mandiner kérdéseire válaszolva elmondta, Izrael 2013-ban épített falat egyiptomi határára annak érdekében, hogy feltartóztassa az illegális bevándorlást.

„Amióta áll a fal, konkrétan nulla migráns érkezett azon a határszakaszon Izraelbe. (...) Izrael tapasztalata szerint a falak működnek. Az izraeli határfal teljesen megállította az illegális bevándorlást”

- hangsúlyozta a fiatalember, aki szerint az izraeli és a magyar miniszterelnökben az a hasonlóság, hogy „mindketten olyan politikusok, akiket folyamatosan mocskol és támad a baloldali-globalista világelit”. Meglátása szerint ellenfeleik nem tudják lenyelni, hogy „ez a két politikus nem őket akarja boldoggá tenni, hanem a népet, amely megválasztotta őket”.

Jair Netanjahu
Fotó: mandiner.hu

Az izraeli miniszterelnök fia az interjúban

a zsidó állam „egyik fő ellenségének” nevezi Soros Györgyöt,

akinek – akár Orbán Viktor részéről történő – kritizálása szerinte nem antiszemitizmus. „Őrült feltételezés, hogy Izrael fő ellenségének kritizálása antiszemitizmus lenne” – jegyezte meg.

Jair Netanjahu korábban az Izraeli Védelmi Erő szóvivői egységénél teljesített szolgálatot, valamint a terrortámadások áldozatainak jogi segítséget nyújtó civil szervezet, a Shurat HaDin közösségi média igazgatója volt, a XXI. Század Intézet meghívására érkezett Budapestre.

A teljes cikket ide kattintva tudja elolvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!