előrelépés

2018.05.12. 21:17

Jobban teljesít a Semmelweis Egyetem

Az oktatási rektorhelyettes szerint az intézmény jó nemzetközi kapcsolatai is hozzájárultak ahhoz, hogy négy helyet javítva a 61. lett a feltörekvő országok egyetemeinek rangsorában.

Hermann Péter az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában úgy vélekedett, az is nagy eredmény lett volna, ha megtartják a korábbi helyezést, mert a felmérésben az eddigi pontszámokat újrasúlyozták.

A Semmelweis Egyetem (SE) oktatási rektorhelyettese elmondta, öt területet vizsgáltak: az oktatást, a kutatást, a publikációkra való hivatkozást, az iparági kapcsolatokat és a nemzetközi perspektívákat.

Ezek közül idén csökkentették a publikációkra való hivatkozás súlyát, és megemelték az iparral, illetve a nemzetköziséggel összefüggő mutatók súlyát. Ez utóbbiban a Semmelweis Egyetem nagyon erős – mondta Hermann Péter, hozzátéve, hogy az iparági területen pedig a kínai egyetemek jeleskednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!