bűncselekmény

2018.06.09. 10:14

Kábítószer-kereskedőt fogtak el a rendőrök

Közel 1 kilogramm kokaint, 49 gramm marihuánát és 269 gramm kábítószergyanús tablettát találtak a rendőrök egy zuglói lakásban.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat bejelentése alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály kábítószer-kereskedelem bűntett miatt eljárást indított egy 44 éves budapesti férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint zuglói lakásán drogot árult, illetve barátnője lakásán kábítószert tárolt.

A rendőrök csütörtök délután a gyanúsított lakása környékén elfogtak két férfit, akik ezt megelőzően kábítószert vásároltak a férfitól. A BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói a dílert és a barátnőjét még aznap Budapest XV. kerületében elfogták.

A rendőrök kábítószer-kereső kutya segítségével átkutatták a férfi és barátnője autóját és lakását, amelyben – az elsődleges szakértői vélemény szerint – közel 1 kilogramm kokaint, 49 gramm marihuánát és 269 gramm kábítószergyanús tablettát találtak. Lefoglaltak kábítószer adagolásához, fogyasztásához használt eszközöket, valamint 200 ezer forint készpénzt, valutát, nagy értékű autót, motort és karórákat is.

A nyomozók a nőt kábítószer birtoklása vétség miatt, párját kábítószer-kereskedelem bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfit őrizetbe vették és javasolták előzetes letartóztatásának indítványozását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!