Ország-világ

2021.01.17. 13:56

Kásler Miklós: fordítsunk hátat a szirénhangoknak!

Csak a szakhatóságok által engedélyezett, biztonságos vakcinák lesznek elérhetőek a magyar emberek számára.

A koronavírus elleni vakcina nem pártpolitikai kérdés, és egyedül a védőoltás képes a világjárvány megfékezésére – írta vasárnap közösségi oldalán az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós hangsúlyozta, hogy a vakcinák körüli hangulatkeltés azonban, a korlátozásokból és lezárásokból jelentő kiutat ássa alá. A tárcavezető elítéli az üzleti vagy politikai érdekből történő hangulatkeltést, és rávilágít arra, hogy Magyarországon már több mint százezer ember kapta meg az oltóanyagot, ám az uniós beszerzés lassúnak bizonyul, ezért a kormány tárgyalásokat folytat többféle vakcina beszerzéséről. Nyomatékosítja továbbá, hogy ezek

a vakcinák viszont csak azt követően lesznek elérhetőek a magyar emberek számára, miután a szakhatóságok megadják a szükséges engedélyeket, amely garantálja, hogy biztonságosak és hatásosak.

A bejegyzés végén a miniszter az oltás beadatására buzdít, mint fogalmaz: „Fordítsunk hátat a szirénhangoknak, gondoljunk szeretteinkre, barátainkra és ismerőseinkre, a szabad életünkre, vagyis mindarra, amiért érdemes beoltatni magunkat”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!