Ünnep

2021.08.20. 09:40

KDNP: az államalapítás sorfordító hatással volt Magyarország fennmaradására

Történelmünkben az államalapítás az egyik legfontosabb esemény, amely sorsfordító hatással volt Magyarország fennmaradására – írta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője augusztus 20. alkalmából az MTI-hez eljuttatott közleményében pénteken.

Simicskó István emlékeztetett: „születésünk pillanata mindannyiunk életében fontos esemény, hiszen ez a kezdet határozza meg, hogyan is indulunk el életünk útján”, és ugyanez igaz az államokra is.

„Történelmünkben az államalapítás az egyik legfontosabb esemény, mely sorsfordító hatással volt Magyarország fennmaradására. Az addig vándorló életmódot folytató őseinknek fel kellett hagyniuk korábbi életmódjukkal, vallásukkal, és egy teljesen új szokásrendszert és hitvallást kellett felvenniük, a kereszténységet”

– tette hozzá.

A politikus kiemelte: az államalapítás idején Szent István „a keresztény hit szilárd alapjaira építve tudott egy erős Magyarországot létrehozni, melyet 2021-ben feladatunk tovább erősíteni és függetlenségét megőrizni”.

„A nemzeti szuverenitás közös érdekünk. A magyar kormány folyamatosan azon dolgozik, hogy továbbra is hagyományainkat megőrizve, önálló magyar államként működhessünk tovább”

– írta a KDNP frakcióvezetője.

Simicskó István arra hívta fel a magyarokat, hogy az elmúlt, „egyszerűnek semmiképp sem nevezhető” időszak után ünnepeljék együtt a magyar állam megalapítását, „ezzel is tisztelegve őseink előtt, és tekintsünk előre bizakodva az előttünk álló lehetőségek felé”!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!