Győri késelés

2019.12.05. 18:50

Tizenhét éves diák késelte meg tanárát Győrben (frissítve)

Egy diák többször megszúrt egy tanárnőt csütörtök délben.

Gyõr, 2019. december 5. Rendõrautók a Gyõri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma elõtt 2019. december 5-én, miután az iskolában késelés történt. Sajtóinformációk szerint egy diák késelt meg egy tanárt. MTI/Krizsán Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt írta, a sérültet a mentők kórházba vitték, az elkövetőt elfogták.

A Kisalföld információja szerint egy 17 éves fiú egy tanórán késelt meg egy 51 éves tanárnőt. A tanításnak vége, minden diákot haza küldtek – írták.

Tóth Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma épülete előtt elmondta, hogy

egy 17 éves fiú késelt meg egy 51 éves tanárőt.

A rendőrök még helyszínelnek, az intézmény előtt több rendőrségi jármű is áll.

Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház orvosigazgatója elmondta, hogy a megszúrt tanárnő állapota stabil, nincs életveszélyben, jelenleg megfigyelés alatt van. Több késszúrás érte, egyebek mellett a hátán, de sérült az alkarja is, amelyet később műteni kell – ismertette.

Az M1 csatornának a tizedikes diák osztálytársai azt mondták, hogy a késelő zárkózott és lobbanékony természetű. Azt mondta nekik, azért szúrta le a nőt, mert nem szerette, ahogyan tanított.

A támadót osztálytársai fegyverezték le, az ő közbeavatkozásuknak köszönhető, hogy a pedagógust nem szúrta halálra – hangzott el az M1-en.

Egy névtelenül nyilatkozó osztálytárs azt hangsúlyozta a televíziónak, hogy a 17 éves fiú egyszer csak odament a tanárnőhöz fizikaórán, mondván, mutatni akar valamit a füzetében, majd egy 12 centiméteres késsel többször megszúrta őt.

A pedagógus sikítva a földre esett, ekkor több diák felsegítette, kivezette a teremből, és amint lehetett, hívta a mentőket. A késelő beült a tanári székbe, és ott megvárta a rendőrök érkezését – mondta névtelenül az egyik osztálytárs.

Az M1 meg akarta szólaltatni az iskola igazgatóját is, ő azonban nem kívánt nyilatkozni.

Az ITM közleményében azt írta, hogy a szakképzési intézmények fenntartójaként megdöbbenéssel fogadta a késelés hírét. Palkovics László tárcavezető telefonon kért tájékoztatást az áldozatot ellátó kórház főigazgató-főorvosától a pedagógus állapotáról. A minisztérium minden szükséges segítséget és támogatást kész megadni a tanárnőnek és családjának, valamint az érintett szakképzési intézménynek. A diákokat pszichológus segíti a történtek feldolgozásában – emelték ki. A tárca bízik abban, hogy az alapos rendőrségi vizsgálat mielőbb fényt derít a súlyos eset körülményeire, okaira – olvasható a közleményben.

Borítókép: Rendőrautók a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma előtt 2019. december 5-én, miután az iskolában késelés történt. Sajtóinformációk szerint egy diák késelt meg egy tanárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!