Tűzeset

2017.08.29. 11:58

Eloltották a szállodatüzet Dobogókőn

A Nimród Hotel felső szintje és tetőszerkezete kapott lángra – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden az MTI-vel. A tüzet kora délutánra eloltották.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mihádák Zoltán

Csámpai Attila elmondta, hogy eddig ismeretlen okból lángra kapott a régi, használaton kívüli, négyszintes épület tetőszerkezete és felső szintjének hozzávetőlegesen nyolcvan százaléka. A tüzet nagy erőkkel, több vízsugárral oltották a szentendrei, a pomázi, az esztergomi és a fővárosi tűzoltók.

A szóvivő elmondta azt is, nem tudnak arról, hogy bárki is tartózkodott volna az épületben, ezért feltehetőleg senki sem sérült meg, de részleteket csak később, az oltási munkálatok végeztével és a tűzvizsgálat után tudnak közölni.

Lángol a tetőszerkezet

A szóvivő kora délután azt mondta, hogy már eloltották a lángokat, jelenleg az utómunkálatok zajlanak. A katasztrófavédelem mobil laborjának vizsgálata szerint nem került veszélyes anyag a levegőbe. A 4000 négyzetméteres épületből 1500 négyzetméter égett le és beszakadt a tetőszerkezet. A tűz nem terjed át az erdőre és a lakóházakra sem – ismertette.

Fotók: MTI Fotó / Mihádák Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!