terror

2020.06.23. 17:19

Kilenc ember ellen emelnek vádat a nizzai merénylet ügyében

Az ügyészség nem hozta nyilvánosságra a gyanúsítottak nevét, akik közül négyen őrizetben, négyen óvadék ellenében szabadlábon vannak, egyiküket pedig körözik.

Kilenc ember ellen emel vádat a francia terrorellenes ügyészség a 86 halálos áldozattal járó, négy évvel ezelőtti nizzai merénylettel kapcsolatban – jelentették be kedden.

A vádhatóság négy embert terrorista összeesküvés, öt másikat bűnügyi összeesküvés vádjával akar bíróság elé állítani. Utóbbiak a tájékoztatás szerint nem voltak tisztában a támadó szándékaival. Négyüket azzal vádolják, hogy ők látták el lőfegyverrel a merénylőt.

A tárgyalás sajtóhírek szerint legkorábban 2022-ben várható.

A nizzai merényletet 2016. július 14-én este hajtották végre, miközben a tengerparti sétányon körülbelül 30 ezren nézték a nemzeti ünnepet lezáró tűzijátékot. A tunéziai származású, 31 éves Mohamed Lahouaiej-Bouhlel teherautóval belehajtott a tömegbe, és megpróbált minél több embert halálra gázolni.

A 86 emberéletet követelő merényletet – amelyben 206-an sérültek meg – az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta magára. Az elkövetőt a helyszínen lelőtték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!