Terrorizmus

2021.01.29. 16:33

Kisebb pokolgép robbant Izrael indiai nagykövetsége közelében

Kisebb pokolgép robbant Izrael újdelhi nagykövetsége közelében pénteken – jelentette be egy rendőrségi szóvivő, aki szerint házilagosan készített robbanószerkezet lépett működésbe. Az incidensben senki sem sebesült meg.

A detonáció miatt betörtek három, a közelben parkoló gépkocsi ablakai – közölte a delhi rendőrség közleményben. A nyomozás elsődleges eredményei szerint „ártalmas szenzációkeltési kísérlet történt”.

A pokolgép közép-európai idő szerint fél tizenegykor lépett működésbe, amikor Ram Nath Kovind indiai elnök és Narendra Modi miniszterelnök egy katonai díszszemlén vett részt egy kilométernyire a detonáció helyszínétől.

Az izraeli külügyminisztérium közölte, hogy nem esett kár a diplomáciai képviselet épületében, valamennyi izraeli diplomata és a nagykövetség személyzetének minden tagja sértetlen.

„Az incidenst az indiai hatóságok vizsgálják ki, amelyek kapcsolatban állnak az izraeli hatóságokkal” – közölte a külügyminisztérium.

Egy nevének elhallgatását kérő izraeli illetékes elmondta a Reuters hírügynökségnek, hogy „bár nem voltak áldozatok, India és Izraelben mindenki terrorcselekménynek tekinti a robbanást”.

Szubrahmanjam Dzsaisankar indiai külügyminiszter biztosította izraeli kollégáját, Gabi Askenázit az izraeli nagykövetség és a diplomaták teljes védelméről. Azt ígérte, hogy az ügyet kivizsgálják, és „semmilyen erőfeszítést nem kímélnek a felelősök megtalálására”.

2012-ben az újdelhi izraeli nagykövetség közelében egy robbanásban megsebesült egy izraeli diplomata felesége, a gépkocsivezetője és két másik ember. Ugyanezen időben támadást hajtottak végre egy másik izraeli diplomata ellen is a georgiai fővárosban, Tbilisziben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!