incidens

2020.05.31. 08:05

Kisteherautóval hajtottak a tüntető tömegbe Floridában, nincsenek súlyos sérülések

A rendőrök megbilincselték a sofőrt, lezárták az utcát és másfelé irányították a tüntetőket.

Egy kisteherautó hajtott át a tüntető tömegen szombaton Florida fővárosában, Tallahassee-ben. Többen sikoltozni és futni kezdtek. Súlyos sérülésekről nem érkeztek jelentések. Florida több városában voltak erőszakos tüntetések, Miamiban rendőrségi autókat gyújtottak fel, a rendőrök könnygázt vetettek be.

Videofelvételeken látni lehetett, amint a tallahassee-i tüntetők körbejárták a kisteherautót, amikor az egy közlekedési lámpánál megállt, valaki láthatóan odaszólt a vezetőnek. Egy másik videó szerint üveget vágtak a teherautó ablakának, mire a sofőr hirtelen gyorsulni kezdett, több gyalogost elsodort, de senki nem sérült meg súlyosabban.

Többen a kisteherautó nyomába eredtek, hogy megállítsák. A rendőrök megbilincselték a sofőrt, lezárták az utcát és másfelé irányították a tüntetőket.

Az erőszakhullám amiatt tört ki az Egyesült Államok több államában, hogy egy afroamerikai férfi, a 46 éves George Floyd hétfőn este egy durva rendőri intézkedés után meghalt. Egy rendőr ellen – aki egy videofelvétel szerint több percig térdelt a levegőért könyörgő Floyd nyakán – pénteken vádat emeltek az ügyben.

Miamiban a békés tiltakozás erőszakba fordult, egy kis csoport számos rendőrautót gyújtott fel, szemtanúk szerint a rendőrök könnygázt vetettek be a tömegoszlatáshoz. A polgármester este tíz óra után kijárási tilalmat rendelt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!