Veszélyek és kihívások

2018.04.20. 14:35

Kontrát: ma a biztonság a legfontosabb közösségi érték

A rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából rendezett ünnepségen Pintér Sándor belügyminiszter átadta Az év rendőre és Az év tűzoltója miniszteri díjakat. A Szent György-érdemjelek és a Szent Flórián-érdemjelek is gazdára találtak.

Ma a biztonság a legfontosabb közösségi érték, és a kormány számára a magyar emberek biztonsága az első – hangoztatta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken, a rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából rendezett ünnepségen, Budapesten.

Kontrát Károly köszöntő beszédében azt mondta, „büszkék vagyunk önökre, rendőrökre és tűzoltókra, hiszen szolgálatukat a magyar emberek megelégedésére látják el”. Hozzátette,

munkájuk során veszélyekkel és kihívásokkal találkoznak, mégis a hivatástudatuk és elszántságuk révén minden nap szolgálják hazájukat és a magyar embereket.

Az államtitkár kifejtette, a rendőrség kettős feladatot látott el az elmúlt évben, hiszen a belső biztonság szavatolásán túl a déli határt is sikeresen védte.

Kiemelte, hogy

az elmúlt nyolc évben csaknem felére csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, javult a nyomozások eredményessége, mindezek együttes hatásaként nőtt a lakosság rendőrség iránti bizalma és a rendőrség visszaszerezte a társadalom tiszteletét.

„Önöknek kiemelkedő szerepük van abban, hogy a biztonságot a jövőben is garantálni lehessen, éppen ezért a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a haza érdekeit és értékeit védelmező munkatársak magas színvonalú munkáját megbecsülje” – mondta, hangsúlyozva, a kormány a megbecsülését az elismeréseken túl azzal is kifejezte, hogy ígéretének megfelelően az új szolgálati törvénybe foglalt kiszámítható előmenetelt és illetményrendszert alakított ki.

Hozzátette azt is,

a kormány a jövőben is azon fog dolgozni, hogy mindkét szervezetnek rendelkezésére álljanak a megfelelő feltételek nemcsak a napi munkavégzéshez, de a szakma rangjának emeléséhez is.

Emlékeztetett, 2017-ben 6800 új szolgálati gépjárművet adtak át, a tűzoltók munkáját pedig száz új, hazai gyártású gépjárműfecskendő is segíti.

Az ünnepségen Pintér Sándor belügyminiszter Az év rendőre és Az év tűzoltója miniszteri díjakon kívül bátorságért érdemjeleket, Szent György-érdemjeleket, illetve Szent Flórián-érdemjeleket adott át, továbbá soron kívüli előléptetéseket, tanácsosi és főtanácsosi címeket és különböző emléktárgyakat adományozott.

Április 24-e Szent Györgynek, a rendőrség védőszentjének, május 4-e pedig Szent Flóriánnak, a tűzoltók védőszentjének a napja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!