Nagygyűlés

2017.12.16. 21:30

Kormányváltást és korszakváltást sürget az LMP miniszterelnök-jelöltje

A kormányváltást, a korszakváltást és az irányváltást tartotta Magyarország jövőbeli sikere zálogának az LMP miniszterelnök-jelöltje a párt szombati karácsonyi nagygyűlésén elmondott beszédében, és azt hangoztatta: mindezt jelenleg csak az LMP és szövetségese, az Új Kezdet testesíti meg.

Szél Bernadett a budapesti Kongresszusi Központban kifejtette: a 2018-as választást hatalmas lehetőségnek látja arra, hogy a politika végre az emberekről szóljon.

Ugyanakkor azon félelmének is hangot adott, hogy ez a voksolás az utolsó lehetőség lesz Orbán Viktor miniszterelnök „történelmi tévedésének” kijavítására. A kormányfő szerinte nem látja, hogy okos forradalom zajlik a világban, Magyarországnak pedig most van esélye arra, hogy becsatlakozzon e forradalom nyertesei közé.

Úgy ítélte meg: egyre többen vannak a korszakváltáshoz vezető úton, egyre többen gondolják úgy, hogy „a remény mindig legyőzi a félelmet”.

Szél Bernadett, aki a legfontosabb ellenfélnek a kiábrándultságot nevezte, emlékeztetett utcai rendezvényeikre, fórumaikra, és megköszönte az embereknek, hogy végre újra szóba állnak politikusokkal. A miniszterelnök-jelölt szellemvasúthoz hasonlította a magyar politikát, de mint mondta, az LMP semmivel sem rémisztget, „még Orbán Viktorral sem, épp elég félelmetes ő önmagában”.

Le akarják zárni az elmúlt huszonhét évet, azt akarják, hogy a korrupció bűncselekmény legyen Magyarországon, és ne követendő példa. Ehhez azonban meg kell vonni a bizalmat azoktól az emberektől és pártoktól, akik és amelyek évtizedek óta kihasználják az embereket – fogalmazott.

Bírálva a jelenlegi kormány politikáját, Szél Bernadett kijelentette: a világban egyre nő a tudás jelentősége, a tudás azonban nem a keleti féldiktatúrákban van, hanem tőlünk nyugatra. Magyarországon is lehetne, jelenleg azonban üldözik azt – jelentette ki. Szerinte a miniszterelnök eljátssza az ország jövőjét, mert mindent feltett a keleti nyitásra és arra a homályos vízióra, hogy a Nyugat megbukott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!