Önkormányzat 2019

2019.10.14. 15:30

Kósa: a kormány azt szeretné, hogy a magyar települések tovább fejlődjenek

A választást értékelve úgy fogalmazott, tarka a kép, hiszen a Fidesz nyerni tudott olyan városokban, amelyeket korábban bevehetetlennek hitt.

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Kósa Lajos azt mondta, országosan 1,8 millió ember szavazott a Fidesz-KDNP-re, az ellenzékre pedig 1,36 millió, a kormánypártoknak tehát „kényelmes” többsége van, és ezzel az eredménnyel bármikor kiegyeznének egy országgyűlési választáson is.

Ugyanakkor világossá vált, hogy Magyarországon demokrácia van – emelte ki a kampányfőnök, a Fidesz alelnöke.

A fideszes politikus szólt arról is, hogy a Fidesz úgy módosította a magyar választási rendszert, hogy az országgyűlési és az önkormányzati választások jobban elváljanak egymástól, ne egy évben legyenek, ez azonban nem kedvez a kormányzópártoknak, mivel a ciklus közepén mindig változik a politikai klíma, népszerűtlenségi hullám szokott következni.

Kósa Lajos a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a választást értékelve úgy fogalmazott, „tarka” a kép, hiszen a Fidesz nyerni tudott olyan városokban, amelyeket korábban „bevehetetlennek” hitt, elveszített korábbi fideszes körzeteket, néhány helyen pedig nagyon kicsi volt a szavazatkülönbség.

A Karácsony Gergellyel történő együttműködésről azt mondta, kíváncsian várják a programját, mivel a kampányban Karácsony csupa olyan dologról – például a kórházi ellátásról és „klímaerdő” telepítéséről – beszélt, amelyben a fővárosnak nincs hatásköre, ugyanakkor nem szólt olyan fontos témákról, mint a dugódíj, a városüzemeltetés vagy a szemétszállítás.

Borítókép: Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke, a párt alelnöke sajtótájékoztatót tart pártja önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a Bálna Kulturális Központban 2019. október 13-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!