függetlenség

2018.03.21. 23:15

Kósa Ádám: nem vehetik el a tagállamoktól a migrációt szabályozó hatáskört

A politikus hangsúlyozta, Magyarország részt vállal a közös teherből: védi a határokat, és megállítja az illegális bevándorlást.

Nem vehetik el a tagállamoktól a migrációt szabályozó hatáskört, és nem döntheti el más, hogy kit fogad be Magyarország és kit nem – jelentette ki Kósa Ádám fideszes EP-képviselő az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának (EMPL) ülését követően az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

A képviselő tájékoztatása szerint a menekültek integrációját Magyarországon, Olaszországban és Görögországban vizsgáló EP szakbizottsági tanulmány bemutatását követő vitában egyes baloldali hozzászólók azt az álláspontot képviselték, hogy a bevándorlás nem lehet tagállami hatáskör, és nem szabad hagyni, hogy erről a tagállamok maguk döntsenek.

Kósa Ádám elfogadhatatlannak nevezte, hogy a baloldal megint Magyarország szuverenitását fenyegeti.

„Hazánk függetlenségét akkor sem veszíthetjük el, ha a baloldal folyamatosan az uniós pénzek elvonásával fenyeget, amennyiben nem vagyunk kellően együttműködőek” – fogalmazott.

A politikus hangsúlyozta, Magyarország részt vállal a közös teherből: védi a határokat, és megállítja az illegális migrációt. A migráció kiváltó okait kell megszüntetni, hogy az emberek a szülőföldjükön boldogulhassanak – jelentette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!