Ország-világ

2021.03.10. 10:00

Kovács Zoltán: újabb álhír és hazugság a Politico állítása

Hazánk már a második az uniós ranglistán a lakosságarányos átoltottságban – emlékeztetett az államtitkár.

A miniszterelnökség nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára hivatalos közösségi oldalán tette egyértelművé, hogy a Politico című lap állítása nem más, mint egy újabb álhír és hazugság.

Kovács Zoltán szerint ezt mindennél jobban cáfolja az a tény, hogy a magyar oltási program az egyik legeredményesebb Európában, hazánk már a második az uniós ranglistán a lakosságarányos átoltottságban és a magyar lakosság 11 százaléka már beoltott, szemben az uniós 6 százalékos átlaggal.

„A magyar eredmény nyilvánvalóan sokak szemét szúrja Brüsszelben, mert az egyben igazolja, hogy Magyarország helyes döntést hozott, amikor az elhibázott brüsszeli vakcinabeszerzést felismerve nemzeti hatáskörben is szerzett be vakcinákat, így a magyar lakosságot nem csak 3, hanem már 5 vakcinával tudják már oltani”

– írta szerdai Facebook-bejegyzésében az államtitkár.

Kovács Zoltán hangsúlyozta, Magyarországon már 1 107 791 a beoltottak száma, ebből 317 906-an már a második oltását is megkapták. A 2,1 millió felhasználható vakcinából 1,4 milliót már beadtak, több mint 530 ezer adagot pedig ezen a héten használnak fel az esedékes első és második körös oltásokra.

 

A Politico keddi cikkében azt írta: az unión kívüli oltóanyagok keresése nem feltétlenül segített, Magyarországon az orosz Szputnyik V vakcina az ország vakcinaellátásának kevesebb mint 3 százalékát teszi ki, míg a kínai Sinopharm több mint 32 százalékot.

Magyarország az összes vakcinának csak 56 százalékát használta fel – fűzték hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!