Ország-világ

2021.08.08. 17:14

Kövér László: Szent István-i hagyatékunk támadás alatt áll

Az Országgyűlés elnöke Székelyszentkirályon vett részt a Szentkirály és Szentistván nevű települések Szent Király Szövetségének találkozóján.

Kövér László szerint a rendszerváltoztatás kezdete óta nem tapasztalt módon támadás alatt áll a Szent István-i hagyaték: a keresztény kultúra, a nemzeti önazonosság és az állami szuverenitás. Az Országgyűlés elnöke a Székelyudvarhely közelében fekvő Székelyszentkirályon beszélt erről vasárnap, a Szentkirály és Szentistván nevű települések Szent Király Szövetségének találkozóján.

Kövér László úgy vélte: a 21. században az alávetésre és kifosztásra kiszemelt embereknek elsődlegesen nem az országát, hanem a tudatát akarják megszállni, a lelkét akarják rabul ejteni. Az új harcmodor lényege, hogy az embert elidegenítik természetes közösségeitől, államától, nemzetétől, szülőföldjétől, hitétől, hagyományaitól, kiforgatják önazonosságából. Még annak a bizonyosságát is elveszik tőle, hogy fiú-e vagy lány – tette hozzá.

Az Országgyűlés elnöke szerint nemcsak a harcmodor új, de az ellenség sem a régi: nem visel állami felségjelzést, nem áll mögötte semmiféle állami főhatalom – sőt, ő áll az állami hatalmak mögött, illetve fölött. Úgy vélte: ezt az ellenséget a „megvásárolt vagy megzsarolt politikusok hada, a civil szervezeteknek csúfolt nemzetközi ügynökhálózatok, multinacionális vállalatok, világbirodalommá nőtt kommunikációs cégek és a nyugati tudatipar” alkotja.

Kövér László szerint ennek a háborúnak ma Magyarország és Közép-Európa az egyik leghangosabb csatatere, de ez a háború nemcsak Magyarország ellen zajlik, hanem a demokrácia, a nemzeti önazonosság és az emberi méltóság ellen is. „Magyarország csupán – mint 1456-ban, 1848-49-ben és 1956-ban – lehetőséget kapott a történelem urától, hogy másoknak is példát mutatva méltó maradhasson az igazi szabadságra” – fogalmazott.

A krisztusi parancsot és Szent István intelmeit idézte: „Ne féljetek!”, „Ha kitartotok, megmentitek lelketeket!”.

Kövér László kijelentette: a magyarok ugyanazt kívánják maguknak, amit minden szomszédjuknak, a Kárpát-medencében, és mindenkinek Európában: „a nemzeti érdekek védelmében cselekvőképes és az európai érdekek védelmében együttműködésre kész nemzeti államokat”.

Megjegyezte: a magyarok e helyzetet felismerve 2010 után építették újjá és állították a nemzeti érdekek szolgálatába az államunkat, ezért erősítették meg a magyarság határokon átívelő nemzeti összetartozását, ezért folytattak kölcsönös méltányosságot célzó, felelős szomszédságpolitikát és az európai létérdekek védelmét célzó felelős külpolitikát.

„Ennek a politikának a folytatása lesz a tét 2022-ben is. Álljunk hát készen!” – utalt a jövő évi választásokra Kövér László.

A Szent Király Szövetség találkozójának a főrendezvénye a székelyszentkirályi templomkertben szabadtéri szentmisével kezdődött.

Bálint Elemér Imre, a Székelyszentkirályt is magába foglaló Oroszhegy polgármestere felidézte: a mostani találkozónak mottójául választották Szent István 8. intelmét: „A fiak kövessék az elődöket!”. Úgy vélte: a rendezvény is a közös magyar jövendőhöz rakhat le egy követ.

Szabó Gellért, a magyarországi Szentkirály polgármestere arra figyelmeztetett, hogy „a fiak kövessék az elődöket”-intelmet Szent István sem egészen követte. Úgy vélte: meg kell elégednünk azzal, hogy a fiaink, lányaink nem akarnak a nyomainkba lépni, de ugyanazon az úton haladnak, és ugyanazt a célt látják.

A Szent Király Szövetségben Magyarországról, Bakonyszentkirály, Kerkaszentkirály, Királyszentistván, Porrogszentkirály, Rinyaszentkirály, Szabadszentkirály, Szentistván, Szentistvánbaksa, Szentkirály, Szentkirályszabadja, Szombathely-Szentkirály vesz részt. Erdélyből Csíkszentkirály, Kalotaszentkirály, Marosszentkirály, Sepsiszentkirály, Székelyszentistván, Székelyszentkirály, valamint Felvidékről Királyfiakarcsa, Vágkirályfa, Sajószentkirály, Sajókirályi tagja a szövetségnek. A kárpátaljai Aknaszlatinán élő Szent István kultusz miatt folyamatban van e település tagfelvétele is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!