Ország-világ

2021.01.28. 12:55

Újabb szakaszába lép a hazai oltási kampány (videó)

Csütörtökön megkezdődött az idősotthonokban és más bentlakásos intézményekben élők kampányszerű oltása – jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az Operatív Törzs nevében a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős testület csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Az Operatív Törzs csütörtöki tájékoztatóján elhangzott, hogy

március 1-ig hatályban maradnak a jelenlegi védelmi intézkedések.

Kiss Róbert rendőr alezredes szerint a november óta hatályban lévő intézkedések révén el lehet kerülni az újabb hullám kialakulását írja tudósításában az Origo.

A tájékoztatót itt tudja megtekinteni:

180-an szegték meg szerdán a maszkviselési szabályokat mondta Kiss Róbert. A 10 ezer főnél népesebb településeken 153-an szegték meg a maszkviselési szabályokat az elmúlt 24 órában.

Szerdán egy X. kerületi sörözőt zártak be a hatóságok 30 napra

mondta az alezredes. 337-en szegték meg a kijárási tilalmat az elmúlt 24 órában.

Újabb oltási kampány indult

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője arról beszélt, hogy a magyar járványügyi helyzet kedvezően alakul, és a védelmi intézkedések révén féken lehet tartani a járvány terjedését.

Mától az idősotthonokban, és szociális intézményekben folytatódik a kampányoltás

tette hozzá. Összesen 1845 intézményt érint a csütörtökön kezdődő oltási kampány mondta Galgóczi.

„Hétvégén is intenzíven zajlik majd az oltás. Ma több mint 13 ezer embert oltanak be”

tette hozzá.

Az idősek esetében az oltás életet menthet. A következő oltási csoport a legidősebb emberek lesznek mondta Galgóczi.

Egyre többen gyógyultak meg

1569 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 363 450 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 93 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 12 291 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 249 003 fő, az aktív fertőzöttek száma 102 156 főre csökkent. 3669 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 255-en vannak lélegeztetőgépen.

Eddig 161 215 fő kapott oltást, közülük 26 293 fő már a második oltását is megkapta.

Az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása napokon belül lezárul, mától az idősotthonokra összpontosulnak az oltások. Az a cél, hogy a következő napokban minden idősotthonba és bentlakásos szociális intézménybe eljussanak az oltócsapatok.

Borítóképünk kivágás az Operatív Törzs egyik korábbi sajtótájékoztatójának videójából

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!