szervezett bűnözés

2019.12.06. 10:50

Közel két tonnás kolumbiai kokainszállítmányt tartóztattak fel Lengyelországban

Tengeri úton Kolumbiából Lengyelországba érkező, közel két tonnás, 155 milliárd forintnak megfelelő értékű, krétaporral kevert kokainszállítmányt tartóztattak fel a lengyel hatóságok – közölte csütörtöki rendkívüli sajtóértekezletén Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.

Az utóbbi harminc év legnagyobb szabású, Lengyelországon keresztül Európa más országaiba is irányuló csempészési kísérlet meghiúsításáról van szó – emelte ki a miniszterelnök a Mariusz Kaminski belügyminiszterrel közösen megtartott sajtókonferencián.

Elmondta: az ügy kapcsán négy kolumbiai és két lengyel állampolgárt, valamint egy Németországban élő iráni férfit vettek őrizetbe.

Az utóbbit a lengyel rendészeti szervek információi alapján, az Europol közvetítésével a német hatóságok tartóztatták le, a nála tartott házkutatás során további jelentős mennyiségű kábítószert találtak.

Egyúttal Lengyelország nyugati részén egy jól felszerelt kábítószergyárat számoltak fel, amelyben a csempészett kokaint tisztították, adagolták, és a kolumbiai drogkartell logójával ellátott zacskókban további szállításra készítették.

Az ügyben ügyészségi eljárás indult szervezett bűnözés, drogcsempészet és kábítószer-előállítás miatt, mely tettekért Lengyelországban három évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!