a szolidaritás a legfontosabb

2018.08.11. 14:37

Közel száznyolcvan ukrán gyermek táborozott a Velencei-tónál

Magyarország négy éve fogad ukrán gyermekeket, az idei közel száznyolcvan táborozóval együtt ez idő alatt összesen kétezer ukrán fiatal kapcsolódhatott ki nálunk.

Velence, 2018. augusztus 11. A kelet-ukrajnai konfliktusban érintett családok gyermekei számára szervetett tábor résztvevői a velencei Juventus Hotelben 2018. augusztus 11-én. Közel száznyolcvan ukrán gyermek táborozott idén a Velencei-tónál. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Közel száznyolcvan ukrán gyermek táborozott idén a Velencei-tónál – közölte a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára a héten záruló táborban, Velencén szombaton.

Soltész Miklós hangsúlyozta: a fiatalok táboroztatása azt üzeni, hogy a szolidaritás a legfontosabb, függetlenül bármilyen politikai helyzettől, vagy az ukrán politikai vezetéssel a nyelvtörvény miatti konfliktustól. A magyar kormány fontosnak tartja, hogy azokat a gyermekeket, akiknek a kelet-ukrajnai konfliktusban súlyosan sérült vagy elhunyt közeli hozzátartozójuk, próbálja segíteni abban, hogy lelkileg és fizikailag is feltöltődjenek – tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte: Magyarország négy éve fogad ukrán gyermekeket, az idei közel száznyolcvan táborozóval együtt ez idő alatt összesen kétezer ukrán fiatal kapcsolódhatott ki Magyarországon.

Kravcsenkó György, az Ukrán Országos Önkormányzat elnöke elmondta: az ukrajnai – többek közt Harkivból, Donyeckből, Lembergből, Ternopilból és Ivano-Frankivszkból érkező – fiatalok három egyhetes turnusban, július 23. és augusztus 12. között táboroztak Velencén. Programjaik között a térséggel való ismerkedés mellett sárkányhajózás is szerepelt.

Szuperák Brigitta, az Országgyűlés ukrán nemzetiségi szószólója köszönetet mondott a magyar kormánynak azért, hogy idén is lehetővé tette a háborús helyzetben érintett gyerekek üdülését.

Borítókép: A kelet-ukrajnai konfliktusban érintett családok gyermekei számára szervezett tábor résztvevői a velencei Juventus Hotelben 2018. augusztus 11-én.

Forrás: MTI Fotó/Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!