megvadult eb

2018.04.09. 12:58

Kutyatámadás miatt emeltek vádat

Súlyos testi sértés miatt vádat emeltek egy zalaegerszegi nő ellen, akinek a kutyája tavaly szeptemberben úgy megharapta az asszony idős szomszédját, hogy a férfinak amputálni kellett az egyik ujját - tájékoztatott a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.

Pirger Csaba közölte: a négyéves staffordshire terrier gazdája, egy zalaegerszegi nő nem megfelelően gondoskodott a kutya őrzéséről, ezért az állat a kerítésen át többször is megszökött.

Tavaly szeptemberben az eb átjutott a szomszédos családi ház udvarába, ahol megtámadta az ott élő idős férfi németjuhász kutyáját. A férfi megpróbálta szétválasztani a két állatot, de a beszökött kutya megharapta a bal kézfejét.

A férfi segítségére sietett a fia, aki megpróbálta ellökni az idegen kutyát, az azonban őt is megharapta. A fiatalabb férfinak csak ezután sikerült megfognia az állatot, amit átlökött a szomszéd udvarba.

A harapás okozta sebfertőzés miatt amputálni kellett az idős férfi bal keze mutatóujjának végpercét, ami maradandó testi fogyatékosságot eredményezett. Fia sérülései nyolc napon belül gyógyultak.

A támadó kutya gazdája ellen súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!