baleset

2020.05.16. 09:53

Legalább kéttucat vendégmunkás vesztette életét egy közúti balesetben Indiában

Egy több mint húsz migránst szállító, Delhiből indult teherautó nekiütközött egy utánfutós traktornak, amely építkezési alapanyagokat és hazafelé tartó munkásokat szállított. Mindkét jármű felborult.

Legalább kéttucat vendégmunkás meghalt és 15 megsérült egy közúti balesetben szombaton India északi részén – mondta el a rendőrség.

A baleset a reggeli órákban történt Uttar Prades állam Aurija körzetében

- számolt be Kamles Kumar Dixit rendőrségi tisztségviselő. Több sérült állapota válságos.

Indiában a koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében idény- és vendégmunkások milliói veszítették el megélhetésüket, és hatalmas embertömeg indult meg a városokból vidékre.

Sokan gyalog vagy autóstoppal vágtak neki az útnak, míg másoknak a hatóságok szervezték meg a hazajutást. Országszerte több baleset történt emiatt, csütörtökön például tizennégy munkás vesztette életét Madhja Pradesben és Uttar Pradesben, és többen megsérültek. A múlt héten 16 embert gázolt halálra egy tehervonat, akik a vasúti síneken tartottak hazafelé, és ott vertek tábort éjszakára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!