Ország-világ

2020.09.04. 17:11

Lelövéssel fenyegette meg volt alkalmazottait a jobbikos Bíró László (videó)

A szerencsi összellenzéki jelölt korábban egy varrodát üzemeltetett. a HírTV informátor című oknyomozó műsorának a volt alkalmazottak arról beszéltek: a jobbikos politikus többször nem fizette ki bérüket, van, akinek több százezer forinttal tartozik. Amikor egyikőjük ezt szóvá tette, Bíró László azt mondta: hozza a puskáját és menekülhetnek.

Bíró László, a baloldal szerencsi országgyűlési képviselőjelöltje magát helyi kisvállalkozónak definiálta, aki a tisztességesen dolgozóknak tisztességes munkakörülményeket és bért akar – írja a hírtv.hu.

A Jobbikos politikus kiállt a varroda közepére és azt mondta, hogy amennyiben még itt az ő neve elhangzik, akkor ő lelövöldöz itt mindenkit.

Volt alkalmazottjai máshogy látják Bíró Lászlót. Több dolgozó is megkereste az Informátort, az arcukat és hangjukat nem vállaló dolgozók azt állítják: Bíró László többször nem fizette ki bérüket. Van, akinek több százezer forinttal tartozik.

Amikor egyikőjük ezt szóvá tette, Bíró László közölte: hozza a puskáját és menekülhetnek.

A Jobbik alelnöke politikai fikciónak nevezte a Bíró Lászlóról elhangzottakat.

Az Informátor stábja szembesítette Bírót korábbi dolgozóinak állításával, azonban a Jobbikos politikus nem válaszolt a kérdésekre.

A Jobbikos politikusnak nem ez az egyetlen botránya. Korábban antiszemita kijelentéseiről lett híres. Többek között „Judapestként” emlegette Budapestet, valamint a környékbeli szállodák zsidó vendégeit „tetűcsúszdásoknak” nevezte.

Borsod megyében október közepén tartanak időközi választást. Bíró László mögé a botrányok ellenére felsorakozott az MSZP, a Párbeszéd,a DK, az LMP és a Momentum is.

A témával a HírTV ma este 20 óra 30 perckor kezdődő Informátor című oknyomozó műsora részletesen is foglalkozik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!