kenőpénzek

2018.03.21. 22:48

Lemondott a perui elnök

Bejelentette lemondását a korrupciós botrányba keveredett Pedro Pablo Kuczynski perui elnök szerdán a perui televízióban közvetített beszédében.

Kuczynski ezzel elejét vette annak, hogy csütörtökön alkotmányos vádeljárás keretében szavazzanak a perui kongresszusban a leváltásáról.

Az államfő azzal indokolta lemondását, hogy a parlamenti többséggel rendelkező ellenzéki erők 2016-os hivatalba lépésének első napjától akadályozták munkáját. Mint mondta, a politikai viszály olyan légkört teremtett, amelyben nem lehet kormányozni, és az adott nehéz körülmények között lemondása „a legjobb országa számára”.

Perui sajtóértesülések szerint a kenőpénzek elfogadásával vádolt Kuczynski lemondásához az utolsó lökést egy ellenzéki politikusok által közzétett videó adta. Ezen állítólag az elnök miniszterei és más hívei voltak láthatóak, amint középítkezési projekteket ajánlottak képviselőknek szavazatokért cserébe, hogy az elnök továbbra is hivatalban maradhasson.

A történtek miatt Kuczynski több parlamenti híve is ellene fordult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!