Időjárás

2018.09.24. 10:29

Lengyelországban is igen cudar az idő

Már csaknem 160 ezer háztartás maradt áram nélkül a viharos szél miatt.

Viharos szél miatt hétfő reggelre majdnem 160 ezer háztartás maradt áram nélkül Lengyelországban, az ítéletidő a leginkább a dél- és a délkelet-lengyelországi vajdaságokat sújtja – közölték a lengyel hatóságok.

A lengyel kormány biztonsági központja (RCB) már vasárnap elsőfokú riasztást adott ki az esőzéstől kísért erős széllökések miatt. A tűzoltóságot vasárnap reggel óta 814 alkalommal riasztották, főleg kidőlt fákat és letört faágakat távolítottak el.

Az RCB Twitter-oldalán hétfő hajnalban olvasható adatok szerint 159 ezer háztartás maradt áram nélkül, a legtöbb ilyen esetet az ország déli részében, a Kis-lengyelországi vajdaságban, valamint a kelet-lengyelországi Lublini vajdaságban jelentették.

Súlyos sérültekről a hatóságok egyelőre nem tudnak. A dél-lengyelországi hegyi fürdővárosban, Rabka-Zdrójban fa dőlt az áramvezetékre egy játszótérnél, a leszakadt kábel pedig eltalált egy gyereket, aki könnyebben megsérült.

Erőteljes esőzés és viharos szél miatt a lengyel meteorológiai szolgálat hétfőre is első fokú riasztást adott ki Lengyelország déli részére, valamint a Balti-tenger partján fekvő vajdaságok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!