Dzsihád

2021.05.19. 10:07

Letartóztatták a Vatikán elpusztítására felszólító imámot

A Vatikán elpusztítására, és a zsidók megölésére szólította fel prédikációiban híveit az a szélsőséges imám, akit csütörtökön tartóztattak le Alessandria városában, Torinó közelében.

Az olasz rendőrség csütörtökön letartóztatott egy börtönimámot Alessandriában, aki dzsihádot hirdetett hívei között, a hitetlenek megölésére, és a keresztény egyház elpusztítására – írja a V4NA.

A marokkói szélsőséges imám többször is terrortámadásokat hozott fel példaként, többek között dicsérte a Charlie Hebdo ellen elkövetett merényletet, amikor is a szatirikus hetilapot iszlám szélsőségesek támadták meg, mivel a hetilapban Mohamed karikatúrák jelentek meg.

Az imámot terrorcselekmények elkövetésére való felbujtással, illetve etnikai alapú megkülönböztetés propagálásával, és bűncselekmények elkövetésének ösztönzésével vádolják.

Amellett, hogy többször is a Vatikán és a keresztény egyház elpusztítására szólított fel, és az iszlám esküdt ellenségének nevezte a zsidóságot, kifejezte csodálatát Oszama Bin Laden, és az általa létrehozott terrorszervezet, az Al-Kaida iránt is.

A vallási vezető, a rendőrség állítása szerint 2021 márciusa és júliusa között terrorizmusra hajlamos személyeket keresett. A férfit a Novarában lévő börtönbe helyezték el, amíg a tárgyalása tart.

Az elmúlt időszakban egyre nagyobb gondot okoz Európa-szerte, hogy a börtönöket a muzulmánok hittérítő központnak használják, derült ki az ISPI hírportál cikkéből. A cikk szerint a problémát az okozza, hogy az elmúlt évek terrorista eseményeinek hatására megnőtt a radikalizált személyek száma a börtönökben. Ezenkívül a börtönök jelentős szerepet játszottak számos radikális mozgalom és terrorista szervezet életében, mivel új tagokat az intézményben tudnak a leghatékonyabban toborozni.

A börtönök területén az ISPI szerint már több alkalommal találtak emberek radikalizálására, és megtérítésre alkalmas tárgyakat is, többek között szélsőséges tartalmú könyveket, videókat. Ezeket az eszközöket sokszor a börtönmunkások csempészik be némi pénzért, derült ki, miután 2019-ben a spanyol hatóságok letartóztattak egy börtönmunkást, akit azzal vádoltak meg, hogy pénzért cserébe dzsihadista anyagokat csempészett be a börtönbe.

A börtönben letöltendő idejükben az iszlamisták együtt vannak más okokból elítélt, nem iszlám vallású emberekkel, akiket a büntetésük alatt meg akarnak téríteni a rabok és a börtönimámok is. Emellett a fogvatartottak nemzetiségi és vallási alapon alakítanak ki csoportokat, majd később zaklatják a kisebbségben lévő elítélteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!