szerencsétlenség

2019.07.01. 17:10

Lezuhant egy katonai helikopter Németországban

Lezuhant egy katonai helikopter hétfőn Németországban, Alsó-Szászország déli részén, Aerzennél, Hannovertől délnyugatra – tudatta a tűzoltóság.

A német hadsereg megerősítette, hogy a légierő egyik Europcopter EC 135 típusú kiképző helikoptere hétfőn 14 órakor balesetet szenvedett, a személyzet egyik tagja meghalt, egy másik pedig megsérült és kórházban van. A Bild című német tömeglap értesülése szerint a gép éppen mélyrepülési gyakorlatot végzett, amikor a földnek csapódott. A baleset okát egyelőre nem tudni.

A szerencsétlenség helyszínének környékét lezárták a hatóságok. A helikopter egy kukoricaföldön csapódott a földbe, és a baleset miatt tűz ütött ki, amelyet a tűzoltók nem sokkal később sikeresen eloltottak.

A katasztrófa helyszínétől mintegy 30 kilométerre, Bückeburgban található a német Nemzetközi Helikopterpilóta-képző Központ, és a hadsereg megerősítette, hogy a lezuhant gép a központ kötelékébe tartozott.

A múlt héten a német légierő két Eurofighter típusú repülőgépe ütközött össze gyakorló repülés közben, és a balesetben az egyik pilóta életét vesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!