ámokfutó

2019.10.22. 14:13

Lopott mentőautóval gázolt a gyalogosok közé egy férfi Oslóban

Az eset során összesen öt ember sérült meg.

A man is arrested by the police after hijacking an ambulanse in Oslo on October 22, 2019 in Oslo, Norway. - Norwegian police arrested an armed man who, according to media reports, went on the rampage in Oslo inthe stolen ambulance, running down pedestrians including a baby in a pram. (Photo by Cathrine HELLESOY / various sources / AFP) / Norway OUT - Sweden OUT

Forrás: AFP

Fotó: Cathrine Hellesoy

A közlés szerint a rendőrség tüzet nyitott az autóra, így sikerült elfogni a támadót, aki könnyebben megsérült. A férfit később letartóztatták – tette hozzá a rendőrség. A hatóságok szerint semmi nem utal terrorcselekményre, és azt sem közölték, szándékos volt-e a támadás, de széleskörű nyomozásba kezdtek.

Az Origo a Reuters információra hivatkozva azt írja,

a mentőautós férfi egy család három tagját is elgázolta, köztük két hét hónapos kisbabát.

Az ikerpárt és édesanyjukat is kórházba kellett szállítani. Rajtuk kívül egy idős házaspár megsérült, de egyikük sem súlyosan.

A fegyveresnek az Aftonbladet.se szerint egy társa is volt, a rendőrök hajtóvadászatot indítottak utána. A Metro ezzel kapcsolatban hozzátette, egy nőt keresnek.

A sérülteket ellátó Oslói Egyetemi kórház közölte, hogy a mentőautó elfogásában része volt egy másik mentőkocsijuknak, amelynek vezetője nekihajtott a lopott autónak és megállította. Ezt követően érkeztek meg a rendőrök.

A rendőrség nagyszabású művelet keretében kordonokat vont az érintett városrészben.

A száguldó mentőt végül egy fal állította meg
Fotó: Stian Lysberg Solum / AFP/NTB Scanpix

Borítókép: a támadó elfogásának pillanata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!