kérdőív

2018.03.14. 17:04

Nőni fog a bűnözés a migráció miatt

A felmérés a bécsi késelés után készült.

Röszke, 2015. szeptember 14. Rendõrök beszélnek migránsokkal a régi Horgos-Röszke határátkelõhelyen 2015. szeptember 14-én. A migránsokat a forgalom elõl lezárt átkelõn keresztül engedik be a magyar területre, majd buszokkal viszik õket tovább. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A központ reprezentatív, ezer ember kérdőíves megkérdezésével elvégzett kutatásáról készült, az MTI-hez szerdán eljuttatott értékelésben a Századvég azt írta, a lakosság jelentős többsége (83 százaléka) hallott a múlt heti bécsi késelésről, amelyhez kapcsolódva a kutatást készítették.

A válaszadók döntő többsége pesszimista Európa biztonságát illetően: a megkérdezettek 52 százaléka úgy gondolja, hogy 2018-ban egyre több olyan bűncselekmény lesz, amelyek hátterében migránsok állnak. A válaszadók 26 százaléka nem vár változást e tekintetben, és kevesebb mint 20 százalékuk látja optimistán a helyzetet.

A kutatás arra is rávilágított – írta a Századvég -, hogy az emberek többsége hasonló pesszimizmussal tekint a magyarországi közbiztonság jövőbeni helyzetére, ha az ellenzéki pártok kerülnek hatalomra. Egy ilyen forgatókönyv esetén a válaszadók 60 százaléka szerint növekedni fog a migrációs teher, a megkérdezettek 62 százaléka szerint pedig a migrációs hátterű erőszakos bűncselekmények száma fog emelkedni Magyarországon.

Borítókép: MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!