Ország-világ

2020.08.17. 12:11

Magyarország és Indonézia több évtizedes partnerségét méltatta Orbán Viktor

Indonézia függetlensége kikiáltásának 75. évfordulóján gratulációját és jókívánságait fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök Joko Widodo államfőnek

Forrás: Facebook

Fotó: Orbán Viktor

A magyar kormányfő levelében felidézte, hogy a magyar-indonéz diplomáciai kapcsolatok már 65 éves múltra tekinthetnek vissza, és a két ország partnersége mindig a kölcsönös tiszteleten alapult – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn az MTI-t.

„Örülök, hogy az országaink közötti politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatok új lendületet kaptak az elmúlt években, és biztosíthatom önöket, hogy Magyarország továbbra is határozottan elkötelezett amellett, hogy fokozza az együttműködést, még a globális világjárvány kihívásokkal teli időszakában is” – írta Indonézia államfőjének Orbán Viktor.

A miniszterelnök szót ejtett Joko Widodo elnök tervezett magyarországi látogatásáról is; reményét fejezte ki, hogy ez mielőbb megvalósulhat, és alkalmuk nyílik a személyes tárgyalásokra a két nemzet közötti kapcsolatok további erősítése érdekében.

Havasi Bertalan emlékeztetett: Orbán Viktor 2016 elején tett hivatalos látogatást Indonézia fővárosában, Jakartában, ahol – tárgyalásait követően – arról beszélt: bebizonyosodott, hogy nincs többé olyan sarka a Földnek, ahol magyar üzletemberek ne tudnának jó üzleti kapcsolatokat, gyümölcsöző gazdasági együttműködést kialakítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!