Járvány

2020.05.20. 16:46

Magyarország keresztény palesztinokat támogatott

Egy görögkatolikus iskolának húszezer eurót, míg egy idősek otthonának egészségügyi és fertőtlenítő szereket adományozott az ország.

Magyarország húszezer eurós támogatást nyújt keresztény palesztinoknak, egy Betlehem melletti iskolának a koronavírus-járvány idején.

Rada Csaba, Magyarország rámalláhi képviseleti irodájának misszióvezetője szerdán a Betlehem melletti Beit Dzsallába és Beit Szahúrba látogatott, ahol Magyarország szolidaritásáról és támogatásáról biztosította a helyi keresztény vezetőket.

Beit Szahúrban a külképviselet nevében megállapodást írt alá a helyi görögkatolikus iskola igazgatójával 20 ezer euró összegű támogatásról, amelyet az iskola infrastrukturális fejlesztésekre és fenntartásra fog fordítani.

A találkozón megjelentek a helyi keresztény egyházak vezetői, Beit Szahúr polgármestere, valamint Nasszar Kamisz, Magyarország betlehemi tiszteletbeli konzulja is. Rada Csaba misszióvezető megbeszélésükön hangsúlyozta Magyarország szentföldi keresztény közösségek melletti elkötelezettségét.

„Habár a jelenlegi válság nem kímél egyetlen országot sem, Magyarország nem hagy fel a helyi közösségek támogatásával, ahogy ezt ezzel a segítséggel is kifejezte” – mondta Rada Csaba az MTI-nek.

A megállapodás aláírása után a magyar delegáció látogatást tett a szomszédos Beit Dzsallában a Szent Miklós Időseket Segélyező Otthonnál is. A magyar képviseleti iroda egészségügyi és fertőtlenítő szereket adományozott a nagy múltra visszatekintő helyi intézménynek, hogy segítse az idősotthont a koronavírus-járvánnyal szemben.

Magyarország már hosszabb ideje támogatja a szentföldi keresztény közösségeket pénzügyi adományokkal és tárgyi segítséggel, valamint a veszélyeztetett keresztény közösségeket védelmező Hungary Helps program keretein belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!