határozott álláspont

2018.02.05. 19:13

Magyarország mindent megtesz, hogy bezárja az illegális migráció kiskapuit

Magyarország, ahogy az elmúlt években, a jövőben is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy minden kiskaput bezárjon az illegális migráció, illetve az azt szervező csoportok, szervezetek előtt – jelentette ki Kovács Zoltán kormányszóvivő hétfőn Brüsszelben.

A kormányszóvivő sajtótájékoztatóján elmondta: Magyarország tapasztalata az, hogy a magukat karitatív, vagy emberi jogi szervezetnek nevező csoportok egészen más szándékot, vagy politikai akaratot hajtanak végre, azaz segédkezet nyújtanak azokhoz a tervekhez, amelyek akár Soros György részéről, vagy legutóbb az ENSZ migrációs csomagja által „az asztalra kerültek”.

Mivel Magyarország továbbra is képesnek tartja magát és az Európai Uniót is arra, hogy megvédje határait, minden szükséges lépést megtesz ennek érdekében. Ha kell kerítést épít, megerősíti a szolgálatot teljesítő rendőri és katonai erőket és a jogi környezetet hozzáigazítja törekvéseikhez

- jelentette ki a kormányszóvivő.

Mint elmondta, a nemzeti konzultáció egyértelműen tanúskodik arról, hogy a magyar embereknek határozott véleményük van és mandátumot adnak a kormánynak a Stop Soros-törvénycsomag bevezetéséhez, és arra, hogy ennek minden jogi feltételét hozzáalakítsák a magyar és nemzetközi jogszabályokhoz.

Középpontban a magyar érdek

Az ENSZ migrációról szóló, előkészítés alatt álló szerződéstervezetével kapcsolatban kijelentette: a magyar kormánynak a magyar érdekeket kell képviselnie. Az a legfontosabb, hogy a magyar érdekeknek megfelelő dokumentum szülessen, ha nem így lesz, akkor Magyarország megteszi a szükséges lépéseket, amelyek között lehet a tárgyalási folyamatból való kilépés – hangsúlyozta.

Ennek oka, hogy

más véleményekkel ellentétben Magyarország abban hisz, hogy az illegális bevándorlást, amely veszélyeket rejt magában, meg lehet állítani. Úgy véli, hogy ennek hatásos eszköze a kerítések felállítása, ugyanis létezése óta az illegális határátlépések száma gyakorlatilag nullára csökkent.

Végezetül az eddigieknél szigorúbb jogi keretek biztosítása szükséges a globálisan jelentkező migrációs válság megoldásához – tette hozzá Kovács Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!