Járvány

2020.03.15. 13:17

Magyarország továbbra sem engedi be az Olaszországból érkező szerbeket

Orbán Viktor vasárnap reggel utazott Belgrádba, ahol fogadta őt Aleksandar Vucic, Szerbia elnöke. A megbeszélés után a magyar miniszterelnök a belgrádi magyar nagykövetség épülete előtt készített rövid videoüzenetet.

Továbbra sem áll módjában Magyarországnak beengedni senkit, aki Olaszországból érkezik, azokat sem, akik szerb állampolgárok és Szerbiába akarnak hazamenni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videóban.

A miniszterelnök elmondta: kicserélték tapasztalataikat a szerb elnökkel a koronavírus-járvány kezelésének ügyében.

Orbán Viktor azt mondta: van egy közös témájuk is, a szerb-magyar határ. Megállapodtak, hogy a teherforgalom továbbra is bonyolódhat, bár biztonsági intézkedések mellett.

Hozzátette: Magyarországnak azonban továbbra sem áll módjában beengedni azokat, akik Olaszországból érkeznek, a szerb állampolgárokat sem, akik Szerbiába akarnak hazamenni.

„Megértést kértem Szerbia elnökétől, Magyarország határa Olaszország irányába továbbra is zárva van” – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán Viktor Belgrádba utazott

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggel Belgrádba utazott, ahol fogadta őt Aleksandar Vucic, Szerbia elnöke – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (b) fogadja Aleksandar Vucic, Szerbia elnöke Belgrádban 2020. március 15-én
Fotó: Fischer Zoltán / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Az informális megbeszélésen

a koronavírus-járvány elleni védekezés és a migrációs válsághelyzet volt a téma

- mondta Havasi Bertalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!