megtiszteltetés lenne

2020.02.14. 15:20

Magyarországra hívta a pápát Áder János

Magyarországi látogatásra hívta Ferenc pápát a Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus alkalmából Áder János magyar köztársasági elnök pénteken. Az államfőt négyszemközti audiencián fogadta a Szentatya a Vatikánban.

Vatiknvros, 2020. februr 14. der Jnos kztrsasgi elnkt ngyszemkzti audiencin fogadja Ferenc ppa magnknyvtrban a Vatiknban 2020. februr 14-n. MTI/Kovcs Tams

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Áder János a magyar közmédiának nyilatkozva elmondta:

azzal a szándékkal érkezett a Vatikánba, hogy meghívja és meggyőzze a Szentatyát, jöjjön el és vegyen részt a szeptember 13-20. között megrendezendő eukarisztikus világkongresszuson

- írja a V4NA.

Az államfő érvei között szerepelt, hogy 100 éve vette fel Magyarország a diplomáciai kapcsolatot a Vatikánnal, és 30 esztendővel ezelőtt újították azt meg.

Kitért arra is, hogy 25 éve nem járt katolikus egyházfő Magyarországon,

utoljára Szent II. János Pál pápa látogatta meg hazánkat 1996-ban.

Áder János kiemelte a találkozón, hogy Ferenc pápa tavalyi csíksomlyói látogatása rendkívül sikeres volt a hívek körében, és biztos, hogy hasonló szeretettel fogadnák a magyarországi hívek is.

A köztársasági elnök megerősítette a meghívást Pietro Parolin szentszéki államtitkárnál történt megbeszélésén is. A bíboros a találkozó úgy fogalmazott, hogy nagy megtiszteltetés lenne számára, ha elkísérhetné a Szentatyát budapesti útjára – mondta az államfő.

Borítókép: Áder János köztársasági elnököt négyszemközti audiencián fogadja Ferenc pápa magánkönyvtárában a Vatikánban 2020. február 14-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!