Járvány

2020.01.29. 06:24

Már 132 halottja és közel hatezer fertőzöttje van Kínában a ragálynak

Franciaországban is találtak egy újabb beteget.

Kedd estére 132-re emelkedett Kínában a tüdőgyulladást okozó koronavírus miatt elhunytak száma, azaz egy nap alatt további 25 beteg halt meg – adta hírül a kínai egészségügyi hatóság.

A bizonyítottan a kórokozó által fertőzöttek száma 1459-cel 5974-re emelkedett, a gyanús eseteké megközelíti a 10 ezret.

Malajziában – az ország egészségügyi minisztériumának közlése szerint – négyről hétre nőtt a fertőzöttek száma, mindannyian kínai állampolgárok.

Franciaországban kimutattak egy újabb megbetegedést

Egy újabb esetben mutatták ki az új típusú koronavírus okozta megbetegedést Franciaországban, így a bizonyítottan fertőzöttek száma négyre emelkedett – közölték kedden este a francia egészségügyi hatóságok.

A negyedik beteg egy nyolcvanéves kínai turista, akit válságos állapotban kezelnek.

Az idős férfi – a másik három beteghez hasonlóan – a járvány epicentrumának számító Hubei tartományból érkezett Franciaországba, jelenleg egy párizsi kórház intenzív osztályán fekszik. A francia egészségügyi hatóságok vizsgálják, hogy a beteg kivel lépett kapcsolatba, amióta Franciaországba érkezett.

Ez az első alkalom, hogy súlyos állapotban lévő fertőzöttnél mutatták ki a megbetegedést Franciaországban.

A másik három, az új koronavírus okozta megbetegedéssel, elkülönítve kezelt beteg jól van, az ő esetükben „nincs ok nagyobb aggodalomra” – jelezték még hétfőn a francia egészségügyi hatóságok. A 48 éves kínai származású francia, továbbá a 31 éves kínai férfi és 30 éves kínai felesége a múlt héten érkeztek Vuhanból, mindhárman Kínában fertőződtek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!