Kisebb hálózat

2017.09.23. 10:38

Marihuánaültetvényeket számoltak fel a rendőrök két településen

Marihuánaültetvényeket számolt fel a rendőrség a Komárom-Esztergom megyei Mányon, illetve a Heves megyei Noszvajon.

A police.hu rendőrségi honlapon szombaton közöltek szerint marihuána átvétele közben értek tetten Mányon egy budapesti és egy fóti férfit. A rendőrök a férfiak igazoltatásakor és járművük átvizsgálásakor négy csomagban körülbelül 500 gramm növényi törmeléket találtak, továbbá cannabis termesztéséhez szükséges eszközök, vegyszerek, valamint számlák is előkerültek.

Ezután a rendőrök házkutatást tartottak a mányi házban, ahol professzionálisan felszerelt ültetvényt találtak. A lakóház tetőterében cannabis termesztésére kialakított fóliafülke, a melléképületben pedig szellőzőrendszerrel, lámpákkal felszerelt marihuánaültetvény volt. A házban elfogták a növények gondozásával megbízott 32 éves mányi férfit is.

Kiderült, hogy az elfogott férfiak Noszvajon is működtetnek egy ültetvényt, ezért ott is házkutatást tartottak. A ház pincéjében 240 tőből álló, világító-, szellőztető- és öntözőrendszerrel felszerelt ültetvényt találtak, és elfogták a gondozást végző 25 éves budapesti férfit.

A rendőrök a két helyszínen 1,5 kilogramm leszüretelt és kiszárított kábítószert foglaltak le, a négy férfit kihallgatták, majd kezdeményezték hármójuk előzetes letartóztatását, ezt az illetékes bíróság pénteken elrendelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!