Nem először

2021.11.29. 12:41

Márki-Zay Péter megint a rezsicsökkentést támadja (videó)

Márki-Zay Péter, a baloldal jelöltje átvágásnak nevezte a rezsicsökkentést. A politikus az elmúlt hetekben többször kinyilvánította, hogy ellenzi a rezsicsökkentést. Ha Márki-Zayn múlna, akkor minden háztartásnak 32 ezer forinttal kellene havi szinten fizetnie az energiáért. Szinte már nem telik el nap anélkül, hogy a baloldali miniszterelnök-jelölt ne fejezné ki nemtetszését a rezsiárak vagy épp az üzemanyag árának alacsonyan tartásával. Vagy hogy ne gyalázná a rezsicsökkentés támogatóit, a bevándorlás elutasítóit – azaz, több millió magyar embert.

Hatalmas átvágás a Fidesz-féle rezsicsökkentés

- mondta legújabb videójában Márki-Zay Péter. A baloldali politikus az elmúlt hetekben többször elmondta, hogy felesleges dolog a rezsicsökkentés és megszüntetné azt – írja az Origo.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje korábban „sötétben tartott, trágyával etetett gombákhoz” hasonlította azokat az embereket, akik alacsonyan tartanák az energiaárakat, és ellenzik a migrációt – mindez Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárának Facebook-bejegyzéséből derült ki. A bejegyzésben egy videó is szerepel, amin a baloldali politikus gyalázza a rezsicsökkentés támogatóit.

Nem először gyalázza a baloldali politikus a rezsicsökkentés támogatóit.

Na, a rezsicsökkentés az egyik ilyen népbutítás

- mondta Márki-Zay Péter egy keddi fórumon Gárdonyban. A baloldali politikus szerint mint a rezsicsökkentés, hogy mindent lehet jól csinálni, okosan csinálni, meg lehet ostoba módon csinálni, lehet néphülyíteni.

A baloldal jelöltje tehát folytatta a rezsicsökkentés elleni támadását. Márki-Zaynak tehát nem tetszik az, hogy a magyar családok a rezsicsökkentés révén havi 32 ezer forintot spórolnak meg. A baloldali politikus mindezek mellett a benzinárak hatósági rögzítését is támadta.

„Vegyenek kisebb autót”

Márki-Zay korábban azt mondta: „lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni. Át kell térni megújulókra. Persze, lehet rezsit csökkenteni: le kell szigetelni a házakat.”

A baloldali politikus nemcsak a rezsicsökkentést, hanem a benzinárak 480 forintos hatósági áras szabályozását is támadta. Még a múlt héten zavaros magyarázkodásba kezdett „lakossági tájékoztatóján„ Márki-Zay Péter, a baloldal közös kormányfőjelöltje az üzemanyagár befagyasztása kapcsán.

A baloldali jelölt közölte, hogy rossz, káros döntésnek tartja a benzinár csökkentését, de nincs semmilyen ötlete, hogyan oldaná meg a problémát.

„Ki fogjuk dolgozni ezt a közeljövőben, tehát fel fogok készülni erre az eshetőségre. Még a választási eredményre... Nincsen most erre program” -mondta.

Márki-Zay Péter megfelelési kényszere a külföldi szereplőknek minden jel szerint elveszi a politikus józan eszét és olyan kijelentésekre ragadtatja, amelyekből süt, hogy az összbaloldali listavezető milyen lesújtó véleménnyel van az átlag választóról és milyen mélyen megveti az egyébként jobboldali vívmányokat

- mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője az Origónak a baloldali miniszterelnök-jelölt kijelentéseivel kapcsolatban.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint Márki-Zaynak a tömeges illegális migrációval szembeni határozott kormányzati fellépés és a ciklusokon átívelő rezsicsökkentés kapcsán tett kijelentései azt mutatják, hogy többek között a brüsszeli elitnek való megfelelés mindenek feletti cél a hódmezővásárhelyi politikusnál.

A bevándorláspárti uniós vezetés nem támogatja ugyanis a határvédelmet, és az EU nyolc pontos javaslatába a nyugat-európai energiaválság kapcsán nem fért bele még csak véletlenül sem a hatósági árak bevezetésének gondolata vagy a multik megsarcolásának lehetősége, részletezte az alkotmányjogász.

Hozzátette, 

az is látszik, hogy az idegen földön szerzett tapasztalatai a baloldali miniszterelnök-jelöltet oly mértékben eltaszították a magyar valóságtól, hogy nem csupán a múltban megfogalmazott abszurd és durván sértő kirohanásai, de a jelenben megfogalmazott gondolatai is embertelen, a realitásoktól távol álló politikai megoldásokat kínálnak fel a magyaroknak.

Hol van már a gyurcsányi “lehet tüntetni a Parlament előtt, előbb-utóbb megunják” vagy az “el lehet menni Magyarországról, itt lehet hagyni bennünket” finom választópolgári megvetés és cinizmus, tette fel a kérdést ifj. Lomnici Zoltán, aki szerint itt van egy új baloldali megmondóember, aki hajlandó arra, hogy kiosszon mindenkit, aki szembe megy az ő politikai ridegtartáson alapuló koncepciójával.

Azonban ha a magyar emberek az elmúlt 12 évben háromszor nagyon nem kértek posztkommunista, Gyurcsány-Bajnai féle megszorításokból, akkor valószínűleg ellenállnak egy hipergyurcsányi politikai attitűd áljobboldalisággal házaló hamis prófétájának is – tette hozzá az alkotmányjogász.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában