Több megyében

2020.02.28. 14:12

Másodfokú riasztásokat adtak ki a viharos szél miatt

Az érintett területeken a következő órákban 90 kilométer/óránál erősebb széllökések is lehetnek.

Több megyére már másodfokú riasztásokat is kiadtak a viharos szél veszélye miatt pénteken.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése alapján eddig az észak Dunántúlon adták ki a másodfokú riasztásokat.

Az éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében van érvényben a másodfokú figyelmeztetés. Emellett Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a szél miatt.

Bács-Kiskun és Csongrád megyében zivatarveszély miatt, míg Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyében a havazás miatt is kiadtak elsőfokú figyelmeztetést.

Késő délutánra kezd veszíteni erejéből a szél. Este fokozatosan a középső országrészben is megszűnnek a viharos lökések.

Kiemelték továbbá, hogy vegyes formájú csapadék várható. Északon (Észak-Magyarországon, Dunántúl-középhegységben, Alföld északi részén) havazás (részben tapadó hó), havas eső valószínű, míg máshol vegyesen esőre, havas esőre, hózáporra egyaránt számítani lehet. Öt centimétert elérő hóréteg elsősorban csak a hegyekben alakulhat ki.

Ugyanakkor pár cm hóval átmeneti hótakaró esetleg máshol is kialakul. Az összefüggő csapadék délutánra keletre, északkeltere húzódik vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!