kockázatos művelet

2018.05.11. 16:23

Második világháborús bombát hatástalanítottak Hongkongban

Idén már harmadszor találtak robbanószerkezetet ugyanott. A 20 órás hatástalanítás miatt több mint ezer embert kellett evakuálni.

A körülbelül 450 kilogrammos amerikai gyártmányú robbanószerkezetet csütörtök délután fedezték fel egy új metróállomás építésének helyszínén, hatástalanítása 20 órát vett igénybe. A környező utakat erre az időre lezárták, az épületeket kiürítették és kordonokkal zárták le. Mintegy 1200 embert evakuáltak a forgalmas Vancháj negyedben található irodákból, éttermekből és üzletekből.

Laj Ngo-jau a tűzszerészség tisztje elmondta, hogy a bomba nem volt stabil állapotban, fennállt a robbanás veszélye, ezért különösen óvatosan kellett eljárniuk.

Nem ritka eset, hogy építőmunkások vagy akár járókelők bukkannak repülőbombákra vagy lőszerekre az egykori brit koronagyarmat területén, amely a japán és a szövetséges erők heves ütközeteinek volt a színtere a második világháború idején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!